Summa sidvisningar

onsdag 13 februari 2013

Tankevurpa eller totalhaveri i tankeprocessen?

Konst i all ära men hur kan ett företag kosta på dyra ljusskyltar med texten Hata Göteborg?
http://hd.se/helsingborg/2013/02/11/hata-goteborg-skylt-i-city-vacker/ Har vi inte tillräckligt med hat redan. Som idrottsälskare förknippar jag direkt skylten med huliganer och läktarbråk. Vem 17 tänker på nån film som de flesta aldrig hört talas om och vem får anti-våldsvibbar av en sån skylt?

Företaget som är ytterst ansvarigt för skylten har nu gått med på att släcka den men det satt långt inne. Varför? Hur kunde detta godkännas från första början. Som företag måste man tänka lite längre, fundera över konsekvenser och rimliga tolkningar av ett budskap, det måste ha varit ett totalhaveri i tankeprocessen när skylten godkändes.

Konstnären om vi nu ska kalla honom det, tveksamt tycker jag men det är inte första gången konsten blir en ursäkt för ett beteende som är helt oförsvarbart, är besviken på företaget för att de lyssnade på den allmänna opinionen. Jag tycker det var bra att erkänna misstaget och släcka skylten, den borde inte ha satts igång överhuvudtaget. Men konstnären gnäller trots att han bokstavligen fått mer än sina 15 minuter i rampljuset.

Att skapa ett sådant konstverk. Det måste ha varit en tankevurpa, kanske hade han bara otur när han tänkte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar