Summa sidvisningar

måndag 20 maj 2013

VM-guld

Vilken underbar helg! Först eurovision  och sen VM-guld i ishockey. Såg hela matchen och även om den var spännande var den en fröjd att se. Sverige var som ett annat lag.

Det är första nationen att vinna VM på hemmaplan  på 27 år. (Den gången var det Sovjetunionen som vann.) I grundserien kändes ett guld långt borta, Tre Kronor var formsvaga och virriga på isen. Så kom matchen mot Canada som jag väl inte riktigt trodde de skulle vinna men som blev en riktig rysare. Sedin-brödernas straffar var riktiga floppar men så kommer Fredrik Pettersson och krutar på så t.o.m målvaktens vattenflaska flyger av nättaket. Den straffen kommer bli klassisk. Enroth har varit grym i kassen med spelkänsla och vinnarskalle till tusen.

Trots vinsten mot Canada kändes semifinalen mot formstarka Finland väldigt osäker. Men det gick vägen och så var vi i final mot Schweiz som krossat allt motstånd så här långt och även vunnit mot Sverige. Men inte den här gången! Nu var det Tre Kronors tur att krossa dem. Och tack vare detta, som jag läste så fyndigt på FB, så vet nu USA att Sverige och Schweiz är två olika länder ;)

We are the champions!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar