Summa sidvisningar

söndag 19 maj 2013

Eurovision i Malmö

Så har jag kommit hem från Malmö och en fantastisk helg. Det gick tyvärr inte blogga från min mobil så därför uteblev live-rapporteringen.

Det har varit en sån underbar, fantastisk och häftig upplevelse att följa Eurovision på plats i Arenan. Och hela dagen var en sådan folkfest i hela Malmö som jag nog aldrig skådat. Fest och glam men utan stök och bråk, ingen fylla, inga slagsmål, bara vänskap och glädje. Jag har pratat med människor från många länder. Alla pratar med alla, det är som om varenda en som var där var din vän. Det var många klädda i landets färger eller rent av flaggmönster eller flaggor. Särskilt britterna gick all-in.



Vi (jag och väninnan Katrin) gick runt på stan, vi skrattade, vi dansade, vi sjöng, vi fotade och blev fotade. Det fanns ingen man inte kunde börja prata med helt apropå. Sen åt vi gott på en asiatisk restaurang med asiatisk buff'e på menyn för 99 kr. Det var mongolisk BBQ, sushi, kinamat, frukt och glass. Vi åt oss rejält mätta innan vi gav oss till hotellrummet och gjorde oss i ordning för finalen i Malmö Arena.

Det var inte särskilt krångligt att ta sig till Arenan. Bara att ta cityunneltåget från centralen och åka två stationer så var man där. Vi var där strax efter 18 och där var fullt med folk redan. Det spelades schlagerbidragen via högtalare och alla sjöng med, oavsett vilket land du kom från. Alla var vänner, det var en enda stor gemenskap. Det var inget direkt köande ännu trots mängden av människor utan det gick fortfarande att gå runt och snacka med folk, diskutera de olika låtarna och bara ha kul. När de släppte in kl 19 flöt det på snabbt trots att allas väskor gicks igenom och alla var inne i god tid till förshowen kl 20. Ingen trängdes, ingen knuffades, ingen bråkade.


Det visade sig att vi fått fantastiskt bra platser och såg jättebra. Det var en enorm skillnad på att se uppträdandena på tv och att se dem live. Stämningen var obeskrivlig och jag fick se Bonnie Tyler live! bara en sån sak!! Älskar den rösten, älskar hennes låt. Vi hamnade jämte en britt som satt själv men han var snart med oss. Vi pratade och diskuterade låtarna, artisterna, kläderna. Jag vill ha ryskans skor! Vi gissade vissa länders högre poäng och fick ofta rätt. Framför oss satt ett danskt par och jublade.

Omtänksamt nog delades det ut öronproppar när vi kom in så Rumäniens bidrag gick att genomlida utan att få ont i öronen. Men dansarna såg nakna ut och den synen vill jag gärna glömma.

I säng först en bra bit inpå småtimmarna. Vaknade med värsta Whiskey-rösten. På frukosten träffade vi Alex från Ungern och blev fotade med honom. Jättetrevlig kille.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar